Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 mars, 2010 - 11:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Sossarna frågar om tandvården

Tycker landskapsregeringen att begränsningarna av tillgängligheten till ÅHS tandvård är förenlig med lagen om hälso- och sjukvård? Det vill socialdemokraternas Barbro Sundback ha svar på i en så kallad enkel fråga i lagtinget. Socialdemokraterna tycker inte att de begränsningar som infördes av ÅHS-styrelsen för många år sedan är förenliga med lagen som säger att tillgången på hälso- och sjukvård ska vara utan diskriminering. Till tandvården tas bara prioriterade grupper in, undantaget akuta fall. Socialdemokraterna skrev också en finansmotion i frågan i höstas och ställde i november samma fråga till landskapsläkaren, men har ännu inte fått svar. Landskapsregeringen har nu tio dagar på sig att svara.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »