Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 april, 2012 - 11:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Sönderkörd landgång<br>kan kosta halv miljon i reparation

I går morse körde passagerarfärjan Silja Serenade sönder en landgång i Västra hamnen i Mariehamn. Skadorna blev omfattande. -I värsta fall kan det kosta bortåt en halv miljon euro att reparera, säger hamndirektör Leif Ahlqvist. När Silja Serenade vid fyratiden på måndagsmorgonen skulle lägga till vid kaj 3 i Västra hamnen fastnade en tvättställning som hängde på fartygets utsida i landgången som slets loss så den hängde i bara ett av de fyra fästena. Ingen människa skadades vid händelsen. Landgången har nu lyfts ner på kajen. Nu ska hamnmyndigheten och rederiet diskutera om landgången ska föras till Finland för reparation eller om en helt ny ska byggas. I vilket fall kommer det att ta bortåt en månad innan landgången är på plats igen. Det som hänt betyder att det blir en hel del problem när passagerarfärjorna ska lägga till vid kaj 3. Fartygen kanske behöver backa in i stället för att gå in med fören först. Värst är det för Silja Serenade och Silja Symphony.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »