Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 september, 2020 - 06:30Uppdaterad: fredag, 4 september, 2020 - 13:28
  • Flest praktikplatser fanns inom hotell- och restaurangverksamhet. Arkivfoto.

Sommarpraktik gav mer arbete

Drygt hälften av de som hade en sommarpraktikplats fick jobba vidare efter att praktikperioden tog slut.

Ålands näringsliv har gjort en sammanställning av projektet med sommarpraktikanter där landskapet betalade lönen åt ungdomar för fyra veckors arbete. Drygt 50 procent av ungdomarna svarade att sommarpraktikplatserna ledde till vidare anställning.

Totalt fördelades 400 praktikplatser bland 700 sökande och 470 uppdrag. Av de sökande praktikanterna var 47,3 procent kvinnor och 52,7 procent män. Majoriteten av de sökande var födda 2003 och 2004, drygt 40 procent. Bland uppdragsgivarna var de vanligast branscherna hotell- och restaurangverksamhet, detaljhandel, företagstjänster och personliga tjänster. I de uppföljningsenkäter som skickades ut i slutet av augusti till både praktikanter och uppdragsgivare svarar över 85 procent av praktikanterna att sommarpraktiken har varit viktig eller mycket viktig och över 90 procent har svarat att de skulle välja att söka en sommarpraktikplats om de skulle få göra valet igen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »