Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 februari, 2011 - 07:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Socialministern vill ha samarbete<br>om äldreomsorgen

Sottunga kommun vill nu träffa landskapsregeringen för att diskutera ett finansiellt stöd. Orsaken till komunens dåliga ekonomi är skenande äldreomsorgskostnader, och nyligen efterlyste Sottunga ändringar i huvudmannaskapet för äldreomsorgen så att den kan organiseras som ÅHS. Social- och hälsovårdsminister Katrin Sjögren menar att kommunstrukturerna måste ses över, och att en samhällsreform kommer att bli den hetaste valfrågan. -Personligen tror jag inte att en organisation som ÅHS är svaret på problemen, men helt klart krävs ett utökat samarbete kommunerna emellan, säger Katrin Sjögren. Just nu görs en stor utredning som heter "Socialvårdens utveckling" där man tittar på olika modeller som kan användas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »