Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 juni, 2011 - 12:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Socialministern om fosterfamiljsbristen

Mer samarbete över kommungränserna kan vara lösningen på flera socialvårdsproblem. Det säger socialminister Katrin Sjögren med anledning av Ålands Radios nyhet tidigare i veckan att den stora bristen på fosterfamiljer leder till många tråkigheter i det åländska samhället. - Det faktum att vi har små kommuner är ett dilemma, säger socialministern. En ensam socialsekreterare ska svara upp till en allt mer krävande socialvård. Samarbete kommunerna emellan är i startskedet, redan nu har de åländska kommunerna en gemensam barnskyddsjour och Mariehamns stad antog förra veckan enbarnskyddsplan om ett gemensamt kommunalt familjehem på Åland. Dock är utvecklingspotentialen stor och Katrin Sjögren säger att landskapsregeringen vill uppmuntra till kommunalt samarbete och att det finns samarbetspengar som kommunerna kan beviljas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »