Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 oktober, 2019 - 07:16Uppdaterad: måndag, 21 oktober, 2019 - 07:43
  • Socialdemokraternas Camilla Gunell var märkbart besviken då valresultatet stod klart. Foto: ÅRTV.
  • Liberalernas Katrin Sjögren. Foto: ÅRTV.
  • Moderaternas Annette Holmberg-Jansson. Foto: ÅRTV.

Socialdemokrater, liberaler och moderater valets förlorare

De partier som bildat landskapsregering de senaste fyra åren backade alla i lagtingsvalet i går. Socialdemokraterna tappade två mandat från fem till tre, liberalerna tappade ett mandat från sju till sex och moderaterna tappade ett mandat från fem till fyra.

Socialdemokraternas partiordförande Camilla Gunell var märkbart besviken.

-Kanske vi drivit våra förändringsprocesser för snabbt och möjligen har Hållbart initiativ tagit röster från oss, säger Camilla Gunell.

Liberalernas Katrin Sjögren säger att hon tror att resultatet kommer att kännas okej om någon dag.

-I regeringsställning har vi haft en mandatperiod fullspäckad med svåra frågor, vi hade hoppats på sju mandat men fick sex stycken. Det som inte känns bra är att flera erfarna liberaler föll ur, säger Sjögren.

Även moderaternas partiledare Annette Holmberg-Jansson är besviken.

-Vi vet att vi är svaga i skärgården och på landsbygden, men jag är inte nöjd. Jag tror att konkurrensen mellan våra kandidater varit för stor och det kostar alltid på att sitta i regeringsställning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »