Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 februari, 2010 - 07:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Snustoppmöte på Åland

Europaparlamentarikern Carl Haglund planerar att senare i år tillsammans med sin svenske kollega Christofer Fjellner arrangera ett snustoppmöte på Åland. "Förbudet att sälja snus inom EU står i strid med unionens grundläggande princip om en fri och gemensam marknad. Snusförbudet upplevs vara ett orimligt handelshinder som är diskriminerande och omotiverat eftersom andra betydligt skadligare tobaksprodukter säljs fritt på EU:s inre marknad" skriver Carl Haglund i ett pressmeddelande. Syftet med snustoppmötet på Åland är att samla politiker och intressenter för att diskutera snusförbudet ur både ett handels- och hälsoperspektiv och att analysera en eventuell framtida ny reglering av rökfria tobaksprodukter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »