Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 november, 2018 - 14:49Uppdaterad: torsdag, 22 november, 2018 - 17:26
  • Dagens dom i EU-domstolen kan påverka snusförsäljningen på färjorna.

Snusdom kan påverka Åland

Det är inte uteslutet att EU-domstolens beslut idag, om att snusförbudet inom EU ska vara kvar, i framtiden påverkar snusförsäljningen på färjorna som trafikerar Åland.

Det säger EU-parlamentariker Nils Torvalds till Ålands Radio.

Att snuset idag åter hamnade i EU-domstolen beror på att en brittisk domstol vänt sig dit för att få råd om hur den ska döma i ett fall där Svenska snustillverkaren Swedish Match drivit frågan om EU:s nuvarande snusförbud verkligen är giltigt.

- Domen påverkar inte snusförsäljningen på färjorna direkt, säger Nils Torvalds, men den ger eventuellt en möjlighet att föra också frågan om snusförsäljningen på färjorna till domstol och då kan det bli väldigt besvärligt.

- Nu är det klokt om rederierna försöker följa föreskrifterna kring snusförsäljningen till punkt och pricka så att man inte ger någon en förevändning att använda detta domslut för att ytterligare skärpa praktiken, säger Nils Torvalds.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »