Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 oktober, 2018 - 06:04
  • Saltvik diskuterar snöplogningsavgifter. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Snöplogningsavgiften diskuteras i Saltvik

Det är inte möjligt att sänka eller ta bort snöplogningsavgiften för bara en del av kommuninvånarna. Det konstaterar kommunstyrelsen i Saltvik.

Fullmäktige gav i slutet av september styrelsen i uppdrag att utreda den här frågan. Styrelsen hörde också socialnämnden och den konstaterar att avgiften på 270 euro är stor för hushåll som inte har de bästa ekonomiska förutsättningarna. Samtidigt konstaterar nämnden att snöplogning inte är en lagstadgad uppgift för kommunen och därför kan man inte enligt lag begära in uppgifter om en persons ekonomiska situation. Nämndens slutsats är att Saltvik inte skulle uppfylla grundlagens krav på jämlikhet om man gick in för att ge en viss specifik grupp av kommuninvånarna sänkt eller avlyft snöplogningsavgift, och det budskapet skickar nu kommunstyrelsen vidare till kommunfullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »