Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 november, 2023 - 10:04Uppdaterad: fredag, 10 november, 2023 - 13:02

Snart möjligt att få telefonrådgivning nattetid på ÅHS

Att ringa Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, nattetid om vissa sjukvårdsfrågor möjliggörs nu inom kort, meddelar vårdchefen vid ÅHS, Pia Hollsten-Friman.

– Om man ringer sjukvårdsupplysningen efter 20:00 då den stängt och har ett så akut eller brådskande ärende att det inte kan vänta till följande morgon 08:00, men inte heller är så akut att man bör ringa nödnumret 112 eller uppsöka akuten, så kommer vi att erbjuda en valmöjlighet att bli kopplad till sjukskötare på ÅHS, säger Pia Hollsten-Friman. 
 
Ålands Radio rapporterade i slutet av oktober att möjligheten att ringa till akuten nattetid begränsats, sedan starten av ÅHS sjukvårdsupplysning i juni i år. Inom kort kommer alltså ÅHS lägga till ett talsvar på telefonnumret till sjukvårdsupplysningen under nattetid. Talsvaret hänvisar vidare till en sjukskötare om behov finns och ärendet inte kan vänta till morgonen. 
Ålands hälso- och sjukvårds sjukvårdsupplysning nås på 018 - 535 117.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »