Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 september, 2020 - 17:16Uppdaterad: torsdag, 17 september, 2020 - 17:16

Snart fås coronasvar snabbare

Snart får labbet som analyserar ÅHS coronaprov in ny apparatur som ska förkorta väntetiden för provsvar, det uppger smittskyddsläkare Tora Woivalin.

Antalet coronatest ökar vecka för vecka eftersom människor i högre grad är förkylda, något som återspeglas i längre väntetid för provsvaren.
 

Tora Woivalin säger att de till patienterna lovar en till tre dagars väntetid men att provsvaren vanligtvis har kommit efter endast en dag.
Men då antalet coronatest har överstigit hundra stycken per dag har väntetiden förlängts.
 

Något som redan har försnabbats är proceduren vid provtagningen eftersom ÅHS övergått från att ta prover från båda näsborrarna till att endast ta prov från en näsborre.

-Vi har kollat upp med leverantören av testet, smittskyddsläkare i Åbo och andra instanser, och det visar sig att man får tillräcklig säkerhet med ett vältaget provsvar från ena näsborren, säger Tora Woivalin.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »