Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 18 september, 2021 - 13:52Uppdaterad: lördag, 18 september, 2021 - 15:38
  • Skådespelaren Erik Enge. Foto Eva Ringbom-Fonsell

Snart åländsk premiär för filmen "Tigrar"

Tre veckor före resten av landet har Åland och Bio Savoy premiär för filmen "Tigrar" den 24 september.

Huvudrollen spelas av åländske Erik Enge och svenske Ronnie Sandahl har regisserat. Filmen är en fri tolkning av Martin Bengtssons självbiografiska bok "I skuggan av San Siro" som handlar om 16-åriga Martin som får det som så många unga fotbollsspelare drömmer om: ett proffskontrakt med ett internationellt topplag, nämligen italienska Inter.

Ett av filmens viktigaste teman är psykisk ohälsa och det tabu som det utgör inom dagens elitidrott där i princip allt kan köpas för pengar.

-Den visar baksidan av den här industrin och maskineriet bakom, bland annat den utbredda machokulturen och den knivskarpa konkurrensen, säger Erik Enge.

Enge har överösts av hyllningar för sin rolltolkning, något han givetvis är stolt över.

-Jag är glad att få porträttera en roll i en film som är så viktig. Men visst sätter det också mer press, nu är liksom ribban satt och jag är något av en perfektionist, säger Erik Enge.

På frågan om filmerbjudandena nu haglar in svarar Enge smått undvikande.

-Det är lite saker på gång, det är det.

"Tigrar" har redan vunnit flera priser, bland annat vid Busan International Film Festival som är Asiens största filmfestival, samt internationella priser i Rom och Lübeck.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »