Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 juni, 2021 - 11:03Uppdaterad: onsdag, 23 juni, 2021 - 12:37
  • Krista Kiuru och Annette Holmberg-Jansson. Foto: LR.

Smittskyddslagen upp på ministermöte

Social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) hade möte med familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (S) i Helsingfors i går.

I ett pressmeddelande skriver landskapsregeringen att förslaget om ändring i smittskyddslagen diskuterades under mötet och Annette Holmberg-Jansson framförde landskapsregeringens synpunkter på förslaget.

Ministrarna diskuterade även möjligheten för psykologer som studerat i Sverige att göra sin praktik på Åland. En tjänsteman vid social- och hälsovårdsministeriet tillsammans med en tjänsteman vid landskapsregeringen får i uppdrag att utreda frågan vidare.

Annette Holmberg-Jansson deltog också i de nordiska samarbetsministrarnas möte i Borgå den här veckan, där diskuterades aktuellt arbete i gränshinderrådet och det nordiska ministerrådets ekonomiförvaltning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »