Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 augusti, 2021 - 21:47Uppdaterad: tisdag, 3 augusti, 2021 - 08:13
  • ÅHS smittskydd informerar om olika platser där du kan ha exponerats för covidsmitta. Genrefoto.

Smittskyddet: Där kan du ha exponerats 

Brasseriet, Indigo och Onninen är samtliga platser där du kan ha exponerats för covidsmitta, meddelar ÅHS smittskydd. 

Personer som besökt Onninen torsdagen den 29 juli kan ha exponerats för covidsmitta. Smittsamma personer har även befunnit sig på Indigo fredagen den 30 juli klockan 20-02 och Brasseriet lördagen den 31 juli klockan 20-21. Allt detta informerar ÅHS smittskydd om i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

“Personer som kan ha exponerats uppmanas kontakta ÅHS 018-535 313 för testning vid symptom”, skriver smittskyddet.

Som också framgick på landskapsregeringens presskonferens tidigare idag så konstaterades totalt åtta fall av covid-19 på måndagen. Två av fallen är från måndagens provtagning och sex fall från söndagens. Från dagens provtagning var båda fall av samhällssmitta och 16 personer sätts i karantän. 

Fem av de fall som provtogs på söndagen hör ihop med tidigare smittkedjor och personerna satt redan i karantän. I ett fall är ursprunget till smittan sannolikt i Finland och 19 personer försätts i karantän. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »