Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 januari, 2022 - 16:27Uppdaterad: onsdag, 7 december, 2022 - 13:44
  • Åland vill dansa med riket på lika villkor. Arkivbild.

"Smärre mirakel" krävs i självstyrelserevisionen

Det ska till ”ett smärre mirakel” för att totalrevisionen av självstyrelselagen ska fullbordas, säger vicelantrådet Harry Jansson.

Det finns många olösta frågor samtidigt som tiden är knapp i och med att riksdagens mandatperiod går mot sitt slut. Går förhandlingarna i stöpet betyder det att Åland tidigast år 2028 kan få en ny självstyrelselag i och med att lagen måste godkännas av två efterföljande riksdagar.

Nu vill landskapsregeringen ha ett möte med bland annat Ålandsminister Anna Maja-Henriksson som, enligt Harry Jansson, kommer att bli avgörande.

- Får vi inte förståelse då så är det bara att konstatera att det inte blir någon modernisering, än mindre än utvidgning, av självstyrelsen i det här skedet, säger Harry Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »