Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 januari, 2024 - 06:02Uppdaterad: måndag, 22 januari, 2024 - 06:02

Slutskrapat för ålänningar på Veikkaus

Sedan årsskiftet kan bara den som är folkbokförd på en adress i fasta Finland köpa - och vinna - på Veikkaus skraplotter. Redan i sex års tid har Veikkaus krävt adress på fasta Finland och ett så kallat Veikkauskort för sina övriga spel, till exempel Lotto och Eurojackpot, men nu införlivas alltså också skraplotter.

Åländska Sandra Karlsson blev förvånad, då kassörskan i Raumo krävde att få se hennes veikkauskort när hon skulle handla skraplotter förra veckan. 
– Vi brukar stanna i Raumo på ett fik och köpa Flaxilotter. Vi får ju inte köpa det på Åland då. Och när kassörskan började prata om nåt Veikkauskortti så fattade jag ju ingenting, säger hon. 

Veikkaus kommunikationschef Pipsa Öhman bekräftar att skraplotterna som den sista spelgrupp inom Veikkaus, sedan årsskiftet förutsätter identifikation. Det är alltså bara registrerade Veikkauskunder som kan köpa skraplotter eller spela via Veikkaus – och registrerad Veikkauskund kan man bara vara om man är folkbokförd i riket. 

– Nej vi började skratta – det är så löjligt bara tycker jag, säger Sandra Karlsson. 

I bakgrunden ligger den finska lotterilagen, där det också stipuleras att Veikkaus är förpliktigat att respektera den lotterilagstiftning som råder på det område där deras registrerade kunder är skrivna. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »