Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 maj, 2018 - 07:03

Slopar bidrag för avloppsanslutning

Lemland slopar bidraget för avloppsanslutning men sänker anslutningsavgiften.

 Grundavgiften var i fjol 1.650 euro för nybyggnader och 1.000 euro för befintliga byggnader och därtill 460 euro per hus eller verksamhetslokal. Samtidigt har kommunen haft ett bidragssystem där man kunnat få ersättning för material och grävarbete på upp till 750 respektive 1.500 euro. Nu slopas bidraget eftersom det inneburit att det kommunen fått in i avgifter nästan i sin helhet betalats tillbaka i form av ett bidrag som ingen annan av de stora kommunerna har. Att ha olika avgifter för ny- och befintliga byggnader anses dessutom inte rättvist.

Kommunfullmäktige har nu godkänt en ändring som innebär att grundavgiften per fastighet blir 1.600 euro och därtill 400 euro per lokal. Det innebär att avloppsanslutningsavgiften för ett bostadshus blir 2.000 euro, vilket är den tredje lägsta anslutningsavgiften på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »