Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 september, 2019 - 06:23Uppdaterad: måndag, 23 september, 2019 - 09:48
  • Camilla Andersson är Getas kommunstyrelseordförande. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

"Skynda långsamt med kommunreformen"

-Skynda långsamt med kommunreformen. Det anser Camilla Andersson, Getas kommunstyrelseordförande.

Hon anser att Åland är unikt med sina 16 kommuner men även hon ser att allt inte fungerar optimalt i dag och hon menar att någon form av samarbete måste till. Geta var på god väg att på frivillig väg slås samman med Finström och Sund men det arbetet föll på målsnöret för ungefär ett år sedan.

-Samgångsavtalet var helt klart och styrelsen var positiv till det här alternativet. Det föll på att det i fullmäktige inte fanns tillräckligt stöd för just den konstellationen, vissa ville ha en samgång med bara Finström, andra ville kanske se ett norra Åland, och vissa ville inte ha någon sammanslagning alls, säger kommundirektör Gustav Blomberg.

Den 25 september tar Geta kommunfullmäktige ställning till frågan om att utse representanter till styrgrupperna som förhandlar om kommunreformen.

Mer om Geta inför kommunalvalet kan du höra kl 9 och kl 15 i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »