Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 april, 2012 - 08:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Sköt sönder rutor i staden

Skador för över 20.000 euro orsakades när två män i 20-årsåldern åkte omkring i Mariehamn och sköt sönder fönster på många hus och bilar. Händelsen inträffade den 6 mars, och mannen som var passagerare och sköt skotten med en så kallad kolsyrepistol är nu misstänkt för grov skadegörelse. En kolsyrepistol är till sin kraft ungefär som en luftpistol. Mannen är bosatt på Åland och finsk medborgare, och han har erkänt brotten. I förhör har han berättat att han avfyrat omkring tio fulla magasin, 200 skott, under bilfärden. Han har inte gett någon förklaring till sitt handlande, och alkohol har haft del i det som hände. Mannen misstänks också i en annan utredning för straffbart bruk av narkotika. Bilföraren är misstänkt för delaktighet till grov skadegörelse. I ärendet finns 40 målsägande som drabbades av skjutandet, varav hälften är privatpersoner. Förundersökningen skickas nu till åklagare förr åtalsprövning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »