• Skördeskadekommissionen rådfrågades inte av utskottet. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Annika Hollsten intervjuas av Felix Quarnström:
Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 16:07, uppdaterad: fredag, 18 januari, 2019 - 12:24

Skördeskadekommissionen håller med Petri Carlsson

Skördeskadekommissionen har färdigställt det ersättningsförslag som, om det antas, avgör hur stöden till lantbruket efter sommarens torka kommer att se ut och fördelas.

Kommissionens Annika Hollsten säger till Ålands Radio att förslaget måste godkännas innan man kan gå ut med några exakta detaljer, men att man till en stor grad håller med finans- och näringsutskottets ordförande Petri Carlsson om att fördelningen måste ske så rättvist som möjligt.
- Vi har våra principer klara, så vi har utfört vårt uppdrag. Nu finslipar jag förslaget och förhoppningsvis kan vi föredra det för ministern nästa vecka. Men vi är nog i stort inne på Carlssons linje, säger Hollsten.

Samtidigt uttrycker hon sin förvåning över att ingen från finans- och näringsutskottet frågat kommissionen vad deras bedömning i frågan varit.
- De har inte kollat upp vad vi tycker, säger Hollsten.

Fler Nyheter

Gott diskussionsklimat råder

Veronica Thörnroos:
-Det är ett gott diskussionsklimat och alla respekterar min önskan om att vi ska starta med ett rent bord. Det säger centerns ordförande Veronica...

Air Leap fick nytt kontakt

Avgående infrastrukturminister Mika Nordberg och Air Leaps vd Magnus Ivarsson
Landskapet ger flygbolaget Air Leap ett kontrakt för att sköta flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm i en upphandling som slutfördes idag. Detta trots att flygbolaget tidigare haft problem med försenade och inställda flyg.

Obs höll positiva regeringssamtal

Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom
Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom är nöjd med de inledande samtalen med centern som under dagen hållit en allra första regeringssondering med de olika partierna.

Många tittade på valvakan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Under söndagskvällen och under natten mot måndag streamades Ålands Radios valvaka från Alandica närmare 5000 gånger av över 2700 personer via Ålands Radios hemsida.

Lind nominerad till Augustpriset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Författaren Åsa Lind, som tidigare var bosatt på Brändö, har tillsammans med Joanna Hellgren nominerats till Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok.

Ansvarsfrågan om internetröstningen ska utredas

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ansvarsfrågan kring den inställda internetröstningen kommer att utredas.

Dags att nominera vinnare till Rädda Barnen-priset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det är tid att nominera vinnaren till årets Rädda Barnen-pris.

Misstänkta nödraketer - men ingen i nöd

Nyhetsnotisen i ljudformat
Flera personer ringde in till Sjöräddningscentralen efter misstanke om att nödraketer hade avfyrats öster om Mariehamn sent på söndagskvällen.

Ännu oklart hur många brevröster som hann fram

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ännu finns ingen samlad bild över hur många brevröster som i tid kom in till lagtings- och kommunalvalen. Valadministratör Casper Wrede säger att han bett kommunerna om de här uppgifterna.