Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 16:07Uppdaterad: fredag, 18 januari, 2019 - 12:24
  • Skördeskadekommissionen rådfrågades inte av utskottet. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Skördeskadekommissionen håller med Petri Carlsson

Skördeskadekommissionen har färdigställt det ersättningsförslag som, om det antas, avgör hur stöden till lantbruket efter sommarens torka kommer att se ut och fördelas.

Kommissionens Annika Hollsten säger till Ålands Radio att förslaget måste godkännas innan man kan gå ut med några exakta detaljer, men att man till en stor grad håller med finans- och näringsutskottets ordförande Petri Carlsson om att fördelningen måste ske så rättvist som möjligt.
- Vi har våra principer klara, så vi har utfört vårt uppdrag. Nu finslipar jag förslaget och förhoppningsvis kan vi föredra det för ministern nästa vecka. Men vi är nog i stort inne på Carlssons linje, säger Hollsten.

Samtidigt uttrycker hon sin förvåning över att ingen från finans- och näringsutskottet frågat kommissionen vad deras bedömning i frågan varit.
- De har inte kollat upp vad vi tycker, säger Hollsten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »