• Skördeskadekommissionen rådfrågades inte av utskottet. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Annika Hollsten intervjuas av Felix Quarnström:
Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 16:07, uppdaterad: fredag, 18 januari, 2019 - 12:24

Skördeskadekommissionen håller med Petri Carlsson

Skördeskadekommissionen har färdigställt det ersättningsförslag som, om det antas, avgör hur stöden till lantbruket efter sommarens torka kommer att se ut och fördelas.

Kommissionens Annika Hollsten säger till Ålands Radio att förslaget måste godkännas innan man kan gå ut med några exakta detaljer, men att man till en stor grad håller med finans- och näringsutskottets ordförande Petri Carlsson om att fördelningen måste ske så rättvist som möjligt.
- Vi har våra principer klara, så vi har utfört vårt uppdrag. Nu finslipar jag förslaget och förhoppningsvis kan vi föredra det för ministern nästa vecka. Men vi är nog i stort inne på Carlssons linje, säger Hollsten.

Samtidigt uttrycker hon sin förvåning över att ingen från finans- och näringsutskottet frågat kommissionen vad deras bedömning i frågan varit.
- De har inte kollat upp vad vi tycker, säger Hollsten.

Fler Nyheter

Vill ha åländsk märkning av kött på restauranger

Lena Brenner:
Åland borde ha infört ursprungsmärkning av kött på restauranger. Det anser Ålands landsbygdscentrum och Ålands natur och miljö.

Perander ny chef för ÅMHM

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander som ny chef på Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, efter att Stig Abrahamsson lämnade...

Kommunerna lär överklaga LR:s beslut om landskapsandelar

Kommundirektör Christian Dreyer och utbildningsminister Tony Asumaa:
Landskapsregeringen avslår 14 kommuners rättelseyrkan som gäller landskapsandelar och basbelopp för driften av grundskolan för år 2019. Kommunerna yrkade att landskapet skulle fatta ett nytt beslut, eftersom de anser att ersättningen för grundskolans del blir för låg.

Döms efter falsklarm om skottlossning

En 36-årig man döms för falskt alarm. Brottet inträffade i september i fjol då mannen befann sig ombord på m/s Birka Stockholm.

Många trafikbrott under gårdagen

Igår uppdagade polisen flera trafikbrott, skriver man i ett pressmeddelande.

Branden på ÅHS släckt, C-byggnaden evakuerad

Vi hör räddningschef Karl Nordlund:
I morse kom larm om rökutveckling och en mindre brand på sjukhuset.

Fara för gräsbränder

Det råder hög risk för gräsbränder i landskapet Åland, enligt Finlands meteorologiska institut. De skriver på sin hemsida att risken för gräsbrand är uppenbar på grund av torkan och att bränderna sprider sig mycket snabbt i blåsigt väder.

Mindre brand på sjukhuset

Sjukhuset stod i morse i beredskapsläge på grund av rökbildning efter en mindre brand i C-huset.

Geta efterlyser kommunrepresentation

Idag går remisstiden ut för betänkandet av en revidering av offentlighetslagstiftningen. Geta kommunstyrelse betonar i sitt utlåtande till...