Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 januari, 2019 - 11:41
  • Skördefesten sökte men fick inga pengar för ett hållbarhetsprojekt. Arkivfoto.

Skördefestens vänner får inga miljöpengar

Föreningen Skördefestens vänner får inget landskapsstöd för ett hållbarhetsprojekt 2019-2020.

Föreningen hade ansökt om 25.000 euro ur Paf-medel och i ansökan skrev föreningen att man vill säkerställa att Skördefesten utvecklas på ett hållbart sätt i enlighet med evenemangets kärnor. Landskapsregeringen konstaterar att Skördefestens vänner redan får årliga verksamhetsstöd för sin ordinarie verksamhet, och man tycker att specialprojektet man nu sökte pengar för består av aktiviteter som hör till föreningens kärnverksamhet.

Totalt har landskapsregeringen delat ut 600.000 euro för miljöverksamhet och den största summan gick till föreningen Ålands natur och miljö som fick 138.000 euro för sin ordinarie verksamhet och 37.000 euro för specialprojekten Operation Kemikaliesmart Åland och Städa Åland 2019.

Bland de mottagare som fick blygsammare summor finns till exempel Katthjälpen som hade sökt 25.000 euro men som fick 7000 euro och Ålands djurskyddsförening som hade ansökt om 13.000 euro men som fick 9000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »