• Västerro var en lugn oas under Skördefesten. Foto: Tomas Tornefjell.
Liz Mattsson och Henrik Sundberg intervjuas av Tomas Tornefjell
Publicerad: måndag, 25 september, 2017 - 12:12, uppdaterad: måndag, 25 september, 2017 - 14:08

Skördefesten blev lyckad

- Årets skördefest lockade ett stort antal besökare och vi är mycket nöjda. Det säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Hon har ännu inte några exakta siffror över antalet besökare eller sålda Skördefestpass, men många gårdar har sagt att de haft ovanligt många besökare.

- Haga kungsgård i Saltvik hade till exempel närmare 11.000 besökare under fredagen och lördagen då de hade öppet, säger Liz Mattsson.

Många besökte Bolstaholm

Bolstaholms gård i Geta ordnade i år en egen avgiftsfri skördefest, eftersom man inte vill vara med i den officiella skördefesten där besökarna förväntas betala 10 euro för ett skördefestpass.

- Vi hade sammanlagt 11.452 besökare under helgen, vilket är ungefär 900 fler besökare än förra året, säger Henrik Sundberg på Bolstaholms gård.

Han tror att det stora antalet besökare kan bero på att det var färre bondgårdar som hade söndagsöppet jämfört med förra året.

"Vi hjälper varandra"

Det finns de som anser att Bolstaholm utnyttjar den officiella skördefesten genom att ordna ett eget arrangemang under samma helg, utan att delta i den gemensamma marknadsföringen, men Henrik Sundberg delar inte den åsikten.

- Jag tror att att vi hjälper varandra med att locka besökare, säger han.

 

Fler Nyheter

Snöröjningen har startat

Vägmästare Robert Karlsson intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Backiga och krokiga småvägar gör snöröjningen på Åland krävande. Det säger landskapsregeringens vägmästare Robert Karlsson.

Omval av Jomalastyret

Det blev inga större förändringar när kommunfullmäktige i Jomala i går valde ordförande i kommunfullmäktige för 2018 och kommunstyrelse för två år.

Ms Odin ställde in turer

På grund av fortsatt hård vind ställs ms Odins temporära avgångar klockan 07:30 från Långnäs och kl. 09:30 från Snäckö in i dag, onsdag.

Villkorligt för misshandel av sambo

En 46-årig man har av tingsrätten dömts till 70 dagars villkorligt fängelse för misshandel.

Förhandsröstning i presidentvalet inleds i dag

I dag inleds förhandsröstningen inför presidentvalet den 28 januari. Det är möjligt att rösta bland annat på postkontoret i Mariehamn till och med den 23 januari.

ÅHS mätte arbetsvälbefinnande

7,48 enligt ett index på en tiogradig skala! Det betyget ger anställda inom Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, i en enkät som gjorts för att mäta och utveckla personalens välbefinnande.

Hotellövernattningarna ökade i fjol

212.800 hotellövernattningar gjordes på Åland förra året och det är en ökning om närmare tre procent jämfört med 2016. Det visar ny statistik från Åsub.

Ny ordförande för stadsstyrelsen klar i dag

Roger Jansson och Igge Holmberg intervjuas av Owe Sjöblom
Moderat samling i Mariehamn presenterar troligtvis en ny kandidat till posten som ordförande för stadsstyrelsen idag.

Hovrätten förkortar körförbud

Åbo hovrätt förkortar ytterligare ett körförbud som dömts ut av tingsrätten i Mariehamn.