Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 januari, 2021 - 16:15Uppdaterad: måndag, 4 januari, 2021 - 17:37
  • Högskolan på Åland är en av de skolor som ska inleda vårterminen med distansundervisning. Foto: ÅRTV

Skolor ska inleda med distansundervisning

Åland är i spridningsfasen och därmed gäller rekommedation om distansundervisning.

Det innebär att Ålands gymnasium, Ålands folkhögskola, Ålands musikinstitut, medborgarinstitutet och Högskolan på Åland rekommenderas inleda vårterminen med distansundervisning.

- Undantag görs för studerande som inte kan studera på egen hand eller om man måste vara i skolan för att klara vissa examensdelar, säger utbildningsminister Annika Hambrudd (C) som fattade beslutet på enskild föredragning tillsammans med högskoleminister Alfons Röblom (HI) i dag.

Beslutet gäller inledningsvis till den 17 januari.
- Det är nödvändigt för att minska spridningen av covid-19 och därmed för att undvika överbelastning av sjukvården. Vi hoppas situationen ändras under veckorna så att lärare, elever och skolpersonal kan återvända till närundervisning så snart som möjligt, säger Annika Hambrudd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »