Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 oktober, 2021 - 15:19Uppdaterad: fredag, 8 oktober, 2021 - 17:06
  • Ingrid Zetterman. Foto Owe Sjöblom

"Det skedda påverkar inte rekryteringsprocessen"

- Det att någon på ett så här allvarligt sätt stör en demokratisk process gav oss råg i ryggen att fortsätta jobba ännu mer demokratiskt och det här ska inte påverka vår rekryteringsprocess, den ska rulla på som planerat.

Det säger Ingrid Zetterman (Lib) stadsstyrelsens ordförande och ordförande i rekryteringsgruppen för tjänsten som stadsdirektör om hur rekryteringsprocessen nu fortsätter efter det som skett med lappen i Katarina Donnings postlåda. Efter möten med Mariehamns stads förvaltning har man också kunnat konstatera att det inte finns något för stadens sida som är olagligt i och med det skedda med lappen, säger Ingrid Zetterman som fördömer det som skett.
- Det är ofattbart, fruktansvärt och ytterst, ytterst obehagligt. Hela rekrtyeringsgruppen tar å det starkaste avstånd från det här agerandet, säger Ingrid Zetterman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »