Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 februari, 2011 - 07:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Den skattskyldige kan välja<br>var man vill betala skatt

-Den skatteskyldige bestämmer själv i vilken kommun man betalar skatt, beroende på var man har sitt så kallade livscentrum. Det berättar skattedirektör Raija Aller-Mattsson apropå att Sottunga vill att skattereglerna ändras så att veckopendlarnas skatter kan komma Sottunga tillgodo. -Veckopendlare som arbetar på fasta Åland men har familj och hus i till exempel Sottunga kan välja att betala skatt i Sottunga, säger Aller-Mattsson. Huvudregeln är alltså att den skatteskyldiga själv bestämmer var man betalar skatt, men sedan kan skattemyndigheten ha synpunkter på valet. -Problem kan uppstå för unga ensamstående som bor i stan men är skrivna hos föräldrarna i en skärgårdskommun, säger Raija Aller-Mattsson. Mer om det här kan ni höra i eftermiddagens Åland idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »