Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 juli, 2022 - 06:15Uppdaterad: onsdag, 27 juli, 2022 - 08:58
  • Det går bra att sätta in kontonumret i MinSkatt. Arkivbild.

Skatteförvaltningen saknar kontonummer

Skatteförvaltningen saknar fortfarande kontonumret för 29.000 personer i hela landet som ska få skatteåterbäring i år.

Kontonumret saknas särskilt för de unga som ska få skatteåterbäring i augusti och som inte har fått skatteåterbäring tidigare. I dag onsdag den 27 juli är det den sista dagen att anmäla sitt kontonummer i MinSkatt för en skatteåterbäring som betalas ut den 3 augusti.

Skatteförvaltningen saknar ännu kontonumret för över 16.000 unga som är födda på 2000-talet. Därtill finns det 9.000 personer födda på 1990-talet som ska få skatteåterbäring men som ännu inte har anmält sitt kontonummer till Skatteförvaltningen.

– Kontonumret saknas ofta av de unga som året innan för första gången har förtjänat så mycket att de har betalat skatt på sin lön och nu också ska få en skatteåterbäring för första gången. Dessa unga har tidigare inte haft behov av att anmäla sitt kontonummer till oss. Nu önskar vi att föräldrarna till unga vaknar upp och påminner sina unga vuxna om att anmäla kontonumret. På det här sättet undviks besvikelser på skatteåterbäringsdagen, säger överinspektör Mari Kleemola på Skatteförvaltningen.

Det går att anmäla kontonumret i MinSkatt. Skatteförvaltningen får inte uppgifter om ungas kontonummer exempelvis från bankerna.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »