• Marit af Björkesten, direktör och ansvarig utgivare för svenska Yle, deltar i Alandica debatt i morgon. Foto: Hasse Persson-Bru
Marit af Björkesten och Mats Svegfors intervjuas av Hasse Persson-Bru och Sara Lindroos
Publicerad: onsdag, 13 juni, 2018 - 15:08, uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 17:15

Skattefinansiering delar Public Service-bolagen

Public Service roll och garantier för opartisk och oberoende journalistik, konkurrensen med kommersiella aktörer och framtida finansieringsmodeller. Det är några av ämnena som Ålands Radio och TV lyfter i morgondagens seminarium i Alandica debatt.

 I debatt deltar bland andra Mats Svegfors, tidigare vd på Sveriges Radio samt Marit af Björkesten, direktör och ansvarig utgivare för svenska Yle.
I frågan om nyttan med en skattefinansierad public service går åsikterna vitt isär. Svegfors fruktar att oberoendet blir lidande av en skattefinansierad modell, något som Sveriges riksdag i dagarna fattar beslut om. Marit af Björkesten tycker att den licensmodell som Yle hade tidigare var ännu mer kopplad till politiska beslut jämfört med den Yle-skatt som infördes år 2013.
Ålands Radio direktsänder seminariet i Ålands radio och Ålandskanalen med start klockan 09.00 imorgon. I debatten delar även Susanna Ilmoni, chefredaktör på Hufvudstadsbladet och Lars Rosenblad, vd för kommunikations- och digitalbyrån Morgan.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.