Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 januari, 2011 - 11:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Skarvenförseningar i skiljenämnd

Förseningarna av leveransen av skärgårdsfärjan Skarven från varvet i Klaipeda i Litauen har den här veckan tagits upp i en skiljenämnd i Stockholm. Landskapsregeringen kräver varvet på 1,8 miljoner euro plus ränta för att fartygets leverans försenades med mer än ett halvt år, närmare bestämt 220 dagar. Dessutom tillkommer rättegångskostnader på cirka 150.000 euro som landskapet tillsvidare har stått för ensamt. Trafikavdelningens chef Niklas Karlman deltog i behandlingen som observatör medan landskapets talan fördes av juristen Daniel Widman. Det var muntliga höranden av vittnen från båda sidor, men vad som sades vill Karlman inte berätta. Skiljenämnden bestående av tre domare har nu två månader på sig att fatta ett beslut. Varvet i Klaipeda är numera under likvidation.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »