Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 april, 2019 - 14:03
  • Skarven har flyttats en aning för att propellrarna ska kunna inspekteras. Om hon kan ska hon gå för egen maskin till Svinö. Foto: Rasmus Olin ÅRTV

Skarven loss från grund och på väg mot Svinö

Skarven har nu flyttats en aning för att propelleraggregaten ska kunna inspekteras noggrannare, och dykare har gått ner för en andra besiktning. Om man bedömer det möjligt kommer hon efter det för egen maskin att ta sig till Svinö, och annars finns en bärgare redo.

Väl på plats i Svinö kommer man att lossa de bilar som blev kvar ombord då passagerarna evakuerades.Det meddelar Niklas Karlman, som också säger att man i och med flytten inte kunnat se några vidare tecken på oljeläckor.
- Men vi har fortfarande sjöräddningen på plats för säkerhets skull, säger Karlman.
Vad som lett till grundstötningen kan man fortfarande inte säga, men en undersökning kommer så småningom att påbörjas.
Karlman meddelar även att propellerblad är en reservdel som finns i lager, så att om inga allvarligare skador finns kan Skarvens frånvaro bli relativt kort.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »