• Skarven har flyttats en aning för att propellrarna ska kunna inspekteras. Om hon kan ska hon gå för egen maskin till Svinö. Foto: Rasmus Olin ÅRTV
Niklas Karlman ger den senaste uppdateringen av Skarvenläget
Publicerad: fredag, 12 april, 2019 - 14:03

Skarven loss från grund och på väg mot Svinö

Skarven har nu flyttats en aning för att propelleraggregaten ska kunna inspekteras noggrannare, och dykare har gått ner för en andra besiktning. Om man bedömer det möjligt kommer hon efter det för egen maskin att ta sig till Svinö, och annars finns en bärgare redo.

Väl på plats i Svinö kommer man att lossa de bilar som blev kvar ombord då passagerarna evakuerades.Det meddelar Niklas Karlman, som också säger att man i och med flytten inte kunnat se några vidare tecken på oljeläckor.
- Men vi har fortfarande sjöräddningen på plats för säkerhets skull, säger Karlman.
Vad som lett till grundstötningen kan man fortfarande inte säga, men en undersökning kommer så småningom att påbörjas.
Karlman meddelar även att propellerblad är en reservdel som finns i lager, så att om inga allvarligare skador finns kan Skarvens frånvaro bli relativt kort.

Fler Nyheter

Ett femtiotal brott gav flera unga män fängelsedomar

Nyhetsnotisen i ljudform:
Idag kom domen mot 5 unga män som bland annat brutit sig in på Pub Stallhagen och Germundö alpin. Männen dömdes på ett femtiotal olika åtalspunkter efter en rättegång med 10 olika målsäganden i Ålands tingsrätt.

Ålänningar handlade på drogsajt

Nyhetsnotisen i ljudform:
Ett antal ålänningar finns bland de tusentals brottsmisstänkta som Tullen, Centralkriminalpolisen och polisinrättningar i Finland utreder efter ett beslag mot näthandelsplatsen Silkkitie. Där har man kunnat köpa och sälja bland annat narkotika, dopningsmedel och i viss mån vapen.

Centerveteraner om regeringskrisen: Brett missnöje eller ”paybacktime”?

Centerns Roger Nordlund och Harry Jansson:
-Det är en stark åtgärd och det måste finnas ett bredare missnöje i grunden, säger talman och Roger Nordlund (C ) om regeringskrisen i Helsingfors.

LR ger fortsatt stöd för förnyelsebart bränsle

Nyhetsnotisen i ljudform:
Landskapsregeringen har beslutat att 60 000 euro ska reserveras i budgeten för att landsortsbussarna ska fortsätta köra med förnyelsebart bränsle även under 2020.

MGF kan bli årets förening i svenskfinland

Nyhetsnotisen i ljudform:
Mariehamns gymnastikförening kan bli årets förening i svenskfinland. Dom är nominerade tillsammans med orienteringsklubben OK Trian från Östnyland och friidrottsföreningen Vasa IS.

Passivt agerande bakom ÅMHMs långa handläggningstider

Socialminister Wille Valve:
Orsakerna till de långa handläggningstiderna inom ÅMHM är bland annat passivt och ineffektivt agerande samt bristande rutiner. Det konstateras i en ny revisionsrapport som gjorts av revisionsbyrån BDO på uppdrag av landskapsregeringen.

Man åtalad för flera fall av bedrägeri

Nyhetsnotisen i ljudform:
I dag stod en man åtalad för flera fall av bedrägeri och förskingring. Mannen har bland annat anställt en annan person att jobba för honom i ett företag som inte finns.

Kvinna hotade annan kvinna med stryk

Nyhetsnotisen i ljudform:
En 19-årig kvinna har av tingsrätten dömts för olaga hot och två fall av olovlig körning. I april hotade hon en annan kvinna på dennas arbetsplats.

Hjulström fyra i EM

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Styrkelyftaren André Hjulström blev fyra i EM i +120 kg-klassen i klassisk styrkelyft i U23 i Kaunas, Litauen.