Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 juli, 2024 - 06:17Uppdaterad: torsdag, 11 juli, 2024 - 12:49
  • Regissör Carl Alm (i mitten) och hans team Liisa Pesonen, kostym och scenografi, Oscar Fagerudd, ljud och musikalisk dramaturgi, Christoffer Mellgren, dramaturg. Foto Darina Rodionova
  • Josefine Koskinen, Matteus Blad, Matilda Kruse i Skärgårdsteaterns Bellman-tolkning. Foto Darina Rodionova

Skärgårdsteatern kommer till Åland i dag

Den här veckan kommer Skärgårdsteatern till Åland. Idag på torsdag spelar man i Lappo, därefter i Mariehamn på lördag och nästa vecka på Föglö och Kökar. 

Årets uppsättning heter “Bellman – Är jag född så vill jag lefva!” och är en är en nyskriven pjäs baserad på Carl Michael Bellmans verk. Den ger oss en inblick i Bellmans tid, som enligt Skärgårdsteatern är överraskande lik vår egen.  

– Människorna han skriver om försöker alltid sitt bästa men fattar inte alltid så bra beslut. Den här sidan av Bellman känns väldigt tidlös. Hans tid är tydligt förmodern, i samhället fanns en osäkerhet och ett förakt för auktoriteter, vilket påminner om vår sen moderna tid, säger föreställningens regissör Carl Alm som också beskriver föreställningen som en eloge till det svenska språket. 

Han utlovar en kväll fylld med sång, musik, poesi och roliga upptåg. I år är det den Helsingforsbaserade Klockriketeatern som står bakom skärgårdsteatern. På scen står skådespelarna Matteus Blad, Josefine Koskinen och Mathilda Kruse

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »