Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 januari, 2011 - 07:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Skärgårdsnäten AB på fallrepet

Det är inte bara Brändö och Kumlinge som har problem med den åboländska nätoperatören Skärgårdsnäten AB. Även kommunerna som äger bolaget, Kimitoön och Väståboland, vill att bolagets framtid utreds. Orsaken är, enligt Åbo Underrättelser, att bolaget förlorar kunder då kommunerna själva flyttar över sin Internettrafik till lokala telefonbolag. Enligt Väståbolands stadsdirektör Folke Öhman bör bolaget läggas ner, säljas till en operatör med större kunskap eller expandera. Som vi berättade i går har andelslaget för fibernätet i Brändö och Kumlinge stämt Skärgårdsnäten med krav på 300.000 euro i ersättning för den ekonomiska skada som orsakades av att projektledaren hoppade av innan uppdraget var slutfört. Nätet är utbyggt och i användning men inte helt klart trots att det borde ha varit det redan för två år sedan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »