Publicerad: måndag, 20 april, 2020 - 11:19Uppdaterad: måndag, 20 april, 2020 - 15:20
  • Fjolåret beskrivs som händelserikt för Ömsen. Foto Malin Lundberg.

Skadedrabbat fjolår för Ömsen

Ömsens rörelseresultat var i fjol 1,53 miljoner euro, vilket är en minskning med 850.000 jämfört med året innan. Det framgår ur Ömsens årsberättelse.

-Produktutvecklingen och större skador, däribland Alfrida-stormen satte sin prägel på verksamheten. Skadorna kan inte hänföras till överdrivet risktagande utan försäkringstagarna har helt enkelt varit särskilt otursdrabbade under fjolåret, skriver Ömsens vd Dan-Erik Woivalin i ett pressmeddelande.

Försäkringsresultatet som alltså påverkas av kostnaderna för skadeersättningar och produktutveckling uppgår till minus 4,5 miljoner vilket kan jämföras med 0,46 miljoner 2018. Skadeprocenten ökade från 71,1 procent 2018 till 88,97 procent.

Efter räkenskapsperioden har coronaviruset slagit till med full kraft och konsekvenserna är enligt Woivalin än så länge svåra att överblicka.

-Hos Ömsen som har god likviditet och betryggande kapital är beredskapen stor att tillsammans med kunder åstadkomma gemensamma lösningar på utmaningar som drabbar oss i virusets kölvatten, skriver Dan Erik Woivalin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »