Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 juli, 2020 - 09:22Uppdaterad: tisdag, 14 juli, 2020 - 09:23
  • Sjunkande båt räddades i Mariehamn. Bilden hör inte till nyheten.

Sjunkande båt räddades

Ålands sjöräddningssällskap fick på måndagskvällen ett samtal av personal vid Sjökvarteret som meddelade att förbipasserande hade sett en båt i sjövistet som höll på att sjunka.

Sjöräddningen åkte med bil till undsättning med en pump i bagaget och strax efter det anlände även båtens ägare. Sjöräddningen påbörjade pumpningen direkt då det inte var länge kvar innan båten skulle ha sjunkit. Räddningsverket anlände med mera pumpkapacitet och tillsammans tog det inte länge innan båten var pumpad och man kunde konstatera att båten inte tog in mera vatten.

Ålands sjöräddningssällskap åkte även till undsättning då en båtmotor inte startade efter att personer vistats på en ö. Rescue West anlände till ön och assisterade båten in till hemmahamnen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »