Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 november, 2023 - 17:30Uppdaterad: fredag, 3 november, 2023 - 17:30

Sjögren vill presentera regeringsbas nästa vecka

Valvinnaren, liberalernas partiledare Katrin Sjögren, säger till Ålands Radio att regeringsförhandlingarna sakta går framåt och att ambitionen är att presentera en regeringsbas nästa vecka. Ålänningarna uppmanas ändå att ha tålamod. 

– Jag ber ålänningarna att ha lite tålamod, vi har ett välfungerande lagting, vi har en expeditionsministär som också fungerar. Det gäller att ha sjökortet inför nästa mandatperiod och identifiera alla grynnor på förväg, säger Katrin Sjögren.

Sjögren säger att diskussioner om sakpolitiska frågor och ansvarsområden gör att det börjar klarna vilka som ingår i nästa regering men efter att regeringsbasen presenterats vidtar arbetet med ett regeringsprogram vilket kommer att ta tid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »