Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 april, 2010 - 17:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Sjöfartsutbildningen bolagiseras

Delar av sjöfartsutbildningarna på Åland ska bolagiseras. Det är en del av innehållet i ett förlag från en projektgrupp, bestående av företrädare från skolorna, näringslivet och landskapsregeringen. Det handlar främst om sjösäkerhetscentret, skolfartyget Michael Sars och simulatorer, som i framtiden kan komma att skötas av ett externt aktiebolag ägt av landskapet, skolorna och näringslivet. Men det råder delade meningar kring hur stor del av verksamheten som ska tas över av bolaget. Enligt Eva Mikkola-Karlström, vice VD för Godby shipping och medlem i arbetsgruppen, ska nästan all verksamhet omfattas för att näringen ska vara intresserad. På Högskolan på Åland är man öppen för bolagisering av kringverksamhet men mer försiktig kring själva utbildningen.-Att privatisera utbildningarna ser man lite som ett hot på högskolan, säger vice rektor Henrik Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »