Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2023 - 16:44Uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2023 - 08:29

Sjöfartsrådet: "Mycket att vinna på att ha alla fartyg under samma flagg"

Sjöfartsrådet Hans Ahlström ser gärna att Viking Line byter till finsk flagg på M/S Cinderella, eftersom det skulle leda till att den finskflaggade flottan ökar.

Som Ålands radio rapporterat om så funderar Viking Line på ett flaggbyte för M/S Cinderella när hon börjar trafikera mellan Helsingfors och Stockholm via Mariehamn. Hans Ahlström säger att ett rederi har mycket att vinna på att ha alla fartyg under samma flagg.  
– Det blir till exempel mycket lättare att hantera personalpolitiken när man har en lagstiftning och ett kollektivavtal att ta hänsyn till, säger han. Kostnadsläget och regelverket påverkas inte i någon större utsträckning om ett fartyg är registrerat i Sverige eller i Finland.  
– Lönenivån är i princip den samma och reglerna kring farledsavgifter och utsläppsrätter påverkas inte heller av var fartyget är registrerat, säger Hans Ahlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »