Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 juli, 2020 - 15:46
  • De stängda gränserna bidrog till Birka Cruises nedläggning, menar Seko sjöfolk. Foto: Malin Henriksson

Sjöfackordförande kritisk till gränsstängning

Seko sjöfolks ordförande Kenny Reinhold riktar kritik mot länderna som valt att stänga sina gränser för att förhindra smittspridningen av coronaviruset.

- Det är olyckligt att man stänger länderna – det får förödande konsekvenser för allt. Jag förstår att man vill begränsa pandemin, men jag tror inte att det är rätt väg att gå.

Det är reserestriktionerna som slagit undan benen för Birka Cruises menar Kenny Reinholds som anser att ingen skugga ska falla över rederiet. Beskedet om att verksamheten läggs ner beskriver han som ”jättetråkigt”.

- Jag kan inte med ord beskriva det. Nästan 300 av våra medlemmar kommer gå ut i arbetslöshet, och i de här tiderna i spåren av pandemin när det är hundratusentals nya arbetslösa så är det en situation som blir väldigt olycklig för många, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »