Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 maj, 2024 - 16:51

Självklart att rösta i EU-valet men aktuella frågor inte lika självklara

Att rösta i EU-valet är en plikt och väldigt viktigt tycker de flesta personer som Ålands Radio talade med under lunchrusningen på Maxinge köpcentrum tidigare i dag. 

Det är däremot inte lika lätt att svara på vilka frågor inför valet som är de viktigaste.  
– Det hör till samhällsansvaret att rösta i valet men jag har inget svar på frågan om vilka sakfrågor som är viktiga inför det, säger en man till Ålands Radio. 

En annan man säger att frågan om vad som är viktigt inför valet är svår men tycker ändå att det är en självklarhet att rösta. En kvinna svarar att hon inte haft koll på frågorna inför valet men ändå kommer rösta då hon anser att det är obligatoriskt. 

Flera personer Ålands Radio talat med tycker också att fred i Europa, säkerhet och miljö är viktiga frågor. Att rösta på en lokal svenskspråkig kandidat anser en man som svarar på Ålands Radios frågor att är av stor betydelse. 
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »