Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 februari, 2022 - 17:00Uppdaterad: måndag, 14 februari, 2022 - 17:01

”Situationen har inte blivit bättre”

Det är bra att vänta med ytterligare lättnader sa landskapsläkare Knut Lönnroth på dagens presskonferens med anledning av coronaläget.

- Situationen jämfört med förra veckan har inte förbättrats och vissa parametrar går lite åt fel håll även om belastningen på vården är tämligen oförändrad, sa han.

Antalet testade har minskat, men antalet positiva fall har ökat förra veckan, framför allt i åldersgruppen 30-50 år. Det är även fortsatt många fall bland barn och unga. Samarbetsgruppens förslag är att förlänga restriktionerna om munskydd, med tanke på att läget inte är under kontroll.

Både Knut Lönnroth och biträdande chefläkare Jun Nagamori säger att de ökade fallen kan vara en effekt av lättade restriktioner. Incidensen är drygt 4.000/100.000 för de två senaste veckorna.
- Det är en tydlig stegring med tidigare veckor. Det är helt i linje med att vi minskat på de restriktioner som funnits, sa Jun Nagamori.

Endast en patient vårdas på sjukhus med anledning av covid-19, men personalsituationen är kritisk på grund av att personal är covid-19-sjuka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »