Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 maj, 2023 - 09:15Uppdaterad: måndag, 22 maj, 2023 - 12:45
  • Komplettering av deklarationen kan göras på MinSkatt. Arkivbild.

Sista dagen att deklarera är i morgon tisdag

I morgon tisdag den 23 maj är det sista dagen att kontrollera den förhandsifyllda skattedeklarationen för löntagare och pensionärer. 

Det är den tredje och sista utsatta dagen för skattedeklarationerna för löntagare och pensionärer.  
– Senast nu är det dags att granska att allt är som det ska på skattedeklarationen. Vi på Skatteförvaltningen får automatiskt in mycket uppgifter men ansvaret för uppgifternas riktighet ligger på var en själv. Det finns också flera avdrag som man själv ska komma ihåg att komplettera på skattedeklarationen för att få nyttan av dem i år, säger ledande skattesakkunnig Mervi Hakkarainen

En del av löntagarna och pensionärerna hade den utsatta dagen för skattedeklarationen den 9 och 16 maj. Om den egna utsatta dagen redan gick lönar det sig fortfarande att snabbt komplettera skattedeklarationen i MinSkatt, säger Hakkarainen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »