Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2016 - 15:28Uppdaterad: tisdag, 29 november, 2016 - 16:05
  • Mannen som åtalats för mordförsök på sin ex-fru ska genomgå en sinnesundersökning. Arkivfoto från rättegången: Tomas Tornefjell.

Sinnesundersökning för misstänkt mordförsök

Den man som är misstänkt för mordförsök i Godby på sin före detta fru ska genomgå en sinnesundersökning. Det framgår av dagens mellandom från Ålands tingsrätt.

Den åtalade har önskat genomgå en sinnesundersökning, vilket Ålands tingsrätt bifaller i sin dom. Åklagaren har inget att invända mot det, men målsägande anser att den misstänkte inte ska sinnesundersökas, eftersom han inte tidigare uppvisat de symtom på psykiska besvär som han nu fört fram. Tingsrätten har hört en specialistläkare i psykiatri som rekommenderar en sinnesundersökning. Tingsrätten anser att undersökningen ska göras innan man tar ställning till vilket brott mannen ska dömas för. Enligt tingsrätten ska den misstänkte vara häktad i väntan på sinnesundersökningen och tills tingsrätten kommit med sin dom i ärendet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »