Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 maj, 2020 - 14:16Uppdaterad: onsdag, 27 maj, 2020 - 15:26
  • Arkivbild. Foto: Malin Lundberg, ÅRTV

Sinnesundersökning av biljaktsåtalade kvinnan presenterades

I dag behandlades i en förhandling vid Ålands tingsrätt sinnesundersökningen av den kvinna som, efter en biljakt med polisen i oktober 2019, tidigare stod åtalad för bland annat försök till mord, alternativt försök till grov misshandel.

I januari gavs en mellandom i ärendet där tingsrätten endast tog ställning till åtalspunkterna eftersom kvinnan skulle sinnesundersökas. I mellandomen ansåg tingsrätten att rekvisitet för försök till mord inte uppfylldes men att kvinnan gjort sig skyldig till grov misshandel när hon körde med bil mot polisen.
Sinnesundersökningen som i dag presenterades är sekretessbelagd. Kvinnans juridiska biträde yrkade under dagens förhandling på att kvinnan inte bör dömas till straff.
Dom i ärendet kommer den 10 juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »