Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 januari, 2023 - 16:53Uppdaterad: onsdag, 18 januari, 2023 - 16:54

Silander om landskapets ekonomi: "Åtgärder måste vidtas"

Moderaterna efterlyser åtgärder för att få landskapets ekonomi i skick, men vad de själva gjort för att hålla nere kostnaderna förblev oklart under dagens lagtingsdebatt.

Det var Tage Silander som höll Moderaternas gruppanförande under debatten om den fjärde tilläggsbudgeten. Han presenterade då en jämförelse mellan resultaten under den förra och den nuvarande mandatperioden: då fanns ett genomsnittligt plusresultat på 5,8 miljoner euro – nu ett minus på 5,6 miljoner euro.

- Det här håller inte i längden, även om vi vet att det finns en betryggande likviditet för närvarande. Vi kan inte ha större utgifter än intäkter hur länge som helst. Åtgärder måste vidtas.

Ålands framtids Anders Eriksson frågade Tage Silander vad Moderaterna gjort för att hålla nere kostnaderna under den nuvarande mandatperioden.

-Vi ingår ju i ett lag, bestående numera av Centern och Obundna, och i det laget diskuterar vi olika möjligheter och så får vi se om vi når fram eller inte – mera än så kan jag inte säga om den saken, svarade han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »