Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 augusti, 2021 - 10:33Uppdaterad: måndag, 23 augusti, 2021 - 14:08
  • Processen med kommunsammanslagningar tar ytterligare ett steg framåt. Foto: LR

Sex kommuner berörs av sammanslagningsutredning

Sex kommuner berörs när landskapsregeringen nu ska inleda en kommunindelningsutredning, och LR meddelar att man börjar ta de första stegen i frågan.
 

Sottunga och Lumparland har anhållit om att en utredning ska göras, och Kumlinge kommun har anmält sitt intresse av att vara delaktig i diskussionerna, som även innefattar Kökar, Föglö och Lemland.

Landskapsregeringen kontaktar nu de berörda kommunernas respektive fullmäktige för att kartlägga hur de ställer sig till arbetet, och vad man önskar av en framtida ändring av indelningen. Efter detta kan landskapsregeringen tillsätta utredare.

Mer om detta hör du senare i dag i Ålands radio.

RÄTTELSE: I en tidigare version av notisen framkom felaktigt att alla sex kommuner anhållit om att utredningar skulle inledas. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »