Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 februari, 2020 - 12:03Uppdaterad: torsdag, 27 februari, 2020 - 15:11
  • Jomalas byggnämnd gav bygglov bland annat för en serverhall, ett kontorshus vid Svinryggen och en ny lägergård på Gregersö. Arkivfoto.

Serverhall vid flygfältet och lägergård på Gregersö

Företaget Leijonaverkot Ab har fått bygglov från Jomala kommun för att uppföra en serverhall vid flygplatsen i Sviby.

Hallen ska bli 168 kvadratmeter stor och den byggs i anslutning till övriga lager och fordonsbyggnader som finns vid flygfältet.

På byggnämndens möte i går gavs också bygglov till Södra Ålands högstadiedistrikt som ska bygga om- och till Kyrkby högstadieskola. Svinryggens deponi fick också bygglov för ett kontorshus i två våningar om totalt 253 kvadratmeter i anslutning till återvinningscentralen i Ödanböle.

Jomala församling har även beviljats bygglov för en ny lägergård och för en strandpaviljong på Gregersö. Den nuvarande byggnaden med tillhörande strandpaviljong ska rivas. Den nya lägergården, som ska byggas i samma stil som den gamla, får två våningar och blir drygt 700 kvadratmeter stor. Enligt planerna blir det byggstart i höst och förhoppningen är att den nya lägergården ska vara klar ett år senare. Byggkostnaden är beräknad till mellan 2 och 3 miljoner euro.

 - Det är en stor investering, men när den nya lägergården är klar kan vi ha  verksamhet där året runt. Det säger Jomala församlings kyrkoherde Stefan Äng.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »