Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 juli, 2018 - 15:33Uppdaterad: torsdag, 19 juli, 2018 - 17:57
  • Fabienne Fricker, som nyligen sagt upp sig från Trobergshemmet, menar att snacket bland personalen om att byta jobb eller säga upp sig börjat efter treskiftsarbetet kom.

Ser koppling mellan uppsägningar och treskifte

- Jag börjar tröttna på ledningens beteende och det hjälpte mig ta steget att söka till sjukskötarlinjen, säger Fabienne Fricker som nyligen sagt upp sig som närvårdare från Trobergshemmet.

Ålands Radio har tidigare pratat med Carina Hoffman, som är föreståndare på Trobergshemmet, som sa att hon inte skulle koppla uppsägningarna och tjänstledighetsansöknignarna till treskiftsarbetet. Men Fricker menar att de har ett samband.

- Snacket bland personalen har börjat efter treskiftsarbetet. En del tittar på nya jobb och vissa går så långt att de säger upp sig. I alla fall en jag pratat med har sagt upp sig på grund av treskiftsarbetet, säger Fricker.

I den tidigare intervjun sa föreståndaren Hoffman också att treskiftsarbetet inte uppgetts som orsak till uppsägningarna och tjänstledighetsansökningarna. Men Fricker menar att arbetsgivaren inte frågat om orsaken till hennes uppsägning.

- Man fick ett mail tillbaka med ett ”ok” och att det var bra att man informerade. Det förvånar mig inte att de inte ens frågade om orsaken, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »