Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 juni, 2017 - 16:01Uppdaterad: fredag, 30 juni, 2017 - 17:31
  • Tävlingsbåtar vid ÅSS. Foto: Ulf Weman.

Seglingsligan drar igång i morgon

Första deltävlingen i den finska seglingsligan går av stapeln i morgon bitti runt 10-tiden i Västra hamnen.

Det är tolv klubbar som tävlar om att vara bäst i Finland. Båtarna kommer vara försedda med GPS-sändare och tävlingen kan följas på nätet i realtid. Dick Harju-Jeanty som är kappseglingschef på ÅSS och arrangör för den åländska deltävlingen tror att ålänningarna har bra chanser.

- Ålänningarna har goda chanser. Vi har båtarna här och de som seglar har vanan inne. Både ÅSS och MSF tävlar nog om vinst i den första deltävlingen, även om ÅSS är favorittippade. De kom tvåa i hela tävlingen i fjol och får segla kval i år i St. Petersburg för extra platser i Champions League.

Den andra och tredje deltävlingen hålls i Helsingfors i augusti respektive oktober. Sedan räknas resultatet ihop från de tre tävlingarna och vinnaren kvalar till Champions League nästa år som hålls i Italien.

- Det kan bli riktigt spännande. De har lovat mycket vind och det kommer vara höga krav på seglarna, säger Dick Harju-Jeanty.

 

För ÅSS seglar Daniel Mattsson, Staffan Lindberg, Mathias Dahlman och Johan Nyström.

MSF ställer upp med Johan Sundblom, Melker Lundberg, Hemming Hanses och Christian Johansson.

ÅSS har även fått ett wild-card för ett juniorlag som består av Leo Pahlman, Jasper Karlsson, Willem de Wilde och Isak Sydlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »