Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 juli, 2021 - 17:26Uppdaterad: måndag, 19 juli, 2021 - 17:39
  • Svante G ryckte ut på två uppdrag i dag. Arkivfoto.

Segelbåt gick på grund

En segelbåt gick på grund i vattnen utanför Mariehamn tidigare i dag och Ålands sjöräddningssällskap blev larmade till platsen.

När segelbåten grundstötte höll den en fart på cirka sju knop och orsaken till grundstötningen var felnavigering och förväxling av en nord- och en sydprick. Sjöräddningsbåten Svante G var framme sex minuter efter att man fått larmet och sjöräddarna sjösatte en vattenskoter som hjälpte till att kränga segelbåten av grundet. Eftersom segelbåten var hel och inte tog in vatten kunde den fortsätta sin semesterfärd österut.
Utöver detta hjälpte sjöräddningen i dag en båtförare vars startbatteri hade slutat fungera i en naturhamn i den östra skärgården. Båtföraren fick flytta över ett förbrukningsbatteri och använda det som startbatteri vartefter båten kördes till Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »