Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 april, 2010 - 14:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Satsning på vuxenstudier

Nu skall det bli lättare att vuxenstudera. Från och med hösten 2011 skall ett bedömningssystem, en validering, av vuxnas tidigare utbildning och erfarenheter ge rättvisare inträde till utbildningar på gymnasienivå. Behovet av vuxenutbildningar ökar, menar utbildningsminister Britt Lundberg. Vuxenutbildning på grundskolenivå har hittills inte funnits i någon större utsträckning på Åland. - Med inflyttningen finns det ålänningar i dag som inte haft samma möjligheter att gå i skola, och då finns det behov vi måste kunna möta, säger Britt Lundberg. Införandet av perioder, eller moduler, i gymnasieutbildningen i höst underlättar för vuxenstuderande som då kan välja bort perioder där de redan har kompetens.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »