Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 juli, 2014 - 06:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:00

Satsning på ökat läsande

I höst blir Elspeth Randelin landskapets första samordnare för läsfrämjande insatser. Målet med satsningen är öka läsningen på Åland, och tanken är att projektet ska riktas mot barn och ungdomar, liksom mot vårdnadshavare och lärare.

Tjänsten för läsfrämjande är 55 % av heltid, och pågår åtminstone i ett år.

Elspeth Randelin börjar jobba med sitt nya uppdrag i augusti. Det första hon ska göra är att lyssna på barnen, lärarna och föräldrarna för att höra vilka behov som finns och vad man kan göra åt det.

– Jag är ödmjuk, jag kan inte komma inklampande och säga hur föräldrar och lärare ska göra, säger Elspeth Randelin.

En läsnatt i vinter, och ett barnens litteraturdagar som når alla barn på Åland, nämner hon som exempel på konkreta saker hon hoppas göra det närmaste året.

Elspeth Randelin har jobbat länge som skolbibliotekarie och har gjort sig känd som en varm förespråkare för att barn ska läsa mera redan i hemmet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »